publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
 
  1. Obiloviny obsahující lepek

    pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

  2. Korýši

    a výrobky z nich

  3. Vejce

    a výrobky z nich

  4. Ryby

    a výrobky z nich

  5. Podzemnice olejná (Arašídy)

    a výrobky z nich

  6. Sójové boby (Sója)

    a výrobky z nich

  7. Mléko

    a výrobky z něj

  8. Skořápkové plody

    mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

  9. Celer

    a výrobky z něj

  10. Hořčice

    a výrobky z ní

  11. Sezamová semena (Sezam)

    a výrobky z nich

  12. Oxid siřičitý a siřičitany (E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228)

    v koncentracích vyšších 10 mg, ml / kg, l, vyjádřeno SO2

  13. Vlčí bob (Lupina)

    a výrobky z něj

  14. Měkkýši

    a výrobky z nich

seznam alergenů